onsdag 5 september 2018

#4 Det är allvar nu!

Det är allvar nu! Sverige och Växjö måste hålla ihop så vi får ett starkare samhälle. Vi måste varje dag ta kampen för ett samhälle där vi kan älska vem vi vill och vara vem vi vill, ett samhälle där det inte spelar någon roll vilken bakgrund du eller dina föräldrar har eller vilken utbildning och storlek det är på plånboken. Vi måste ta kampen för ett samhälle där jämställdhet och jämlikhet är självklart.

Idag utmanas detta samhälle. Rasister och nazister tar plats i våra offentliga rum och sprider propaganda ar helst de vill.

Det finns mörka högerkrafter som hävdar att vissa människor är mer värda än andra, att vilket land du är född i eller vilken färg din hud har, vilken Gud du ber till eller vilket språk du pratar har betydelse. Idag var sådana personer i Växjö. I demokratin och yttrandefrihetens namn tog de sig friheten att stå på Växjös plats för det fria talet - speakers corner- och smutsade ner det offentliga rummet med sin närvaro. De gjorde det under parollen "Det är dags att åka hem nu" De tycker att människor som har bott större delen av sina iv i Sverige ska åka hem. Det kan vara din kollega, din granne, din förälder, din vän. Många av de som lyssnade var tvungna att gå därifrån för det var så obehagligt. Människor grät. Mina vänner var så ledsna att det gjorde ont i mitt hjärta.

Det är allvar nu! Var rädd om din röst på söndag. Använd den väl.

Vi kommer aldrig att tillåta att det jämlika samhället försvagas. Vi kommer aldrig låta rasisterna överrösta oss. De kan hota oss men aldrig skrämma oss. Vi kommer aldrig att vara tysta.

De goda krafterna är alltid fler, Vi kommer alltid att vinna - så länge vi inte är tysta. Idag hade vi en manifestation samtidigt mot rasism och för ett jämlikt samhälle.

Jag kommer alltid att ta striden. Jag lovar att jag alltid kommer att stå upp för alla människors lika värde.

"Fatta ditt beslut. Axla ditt ansvar. Välj att stå på rätt sida av historien" Stefan Löfven

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar