fredag 9 december 2022

Maktskifte

 Det  var intensivt där i slutet o jag missade bloggandet in i mål, men det gick ju bra och vi har äntligen fått maktskifte i Växjö. Det har varit förhandlingar och budgetarbete och en massa jobb. Intensivt men roligt. På tisdags avgörs slutligen det hela med valen till alla nämnder och styrelser. Detta blir roligt! 

Dessutom viktigt med en nystart för Växjö. Sture med S,V,Mp och valteknisk samverkan med C

Politisk huvudinriktning för mandatperioden:


Det nya styret i Växjö blir en motvikt till den högerkonservativa regeringen. Växjö ska vara en välkomnande, öppen, jämlik, trygg och hållbar kommun med ett väl fungerande och hållbart näringsliv. Det ska gå att leva, bo och arbeta i hela kommunen.


I Växjö ska lika rättigheter vara en självklarhet. Vi är inte nöjda förrän samhället är jämställt och jämlikt, för att nå dit måste vi börja med barn och unga. 


Styret består av socialdemokraterna, vänsterpartiets och miljöpartiet. Vi har dessutom en valteknisk samverkan med centerpartiet. Tillsammans har vi 32 mandat av fullmäktiges 61. Vi har alla en ömsesidig respekt och en gemensam vilja för Växjö kommuns bästa. Det kommer att bli en ny riktning för Växjö kommun där vi sätter välfärden och hållbarheten främst. Den politiska inriktningen för mandatperioden kommer att handla att


1. Stärka skolan - 

2. Stärka omsorgen  -

3. Utveckla hållbarhetsarbetet - 

4. Utveckla kommunens näringslivsarbete - 

5. Det ska gå att leva och arbeta i hela kommunen - 

6. Ökad trygghet i hela kommunen - 


Vi har en  historia i Växjö kommun där vi varit överens i stora frågor och det är det som gjort Växjö kommun framgångsrikt i bland annat miljöarbetet. Låt oss fortsätta den vägen och låt oss tillsammans ta Växjö kommun framåt. Det är tuffa tider och vi står inför stora utmaningar såväl i omvärlden som i kommunen. Därför behöver flera olika partier i kommunen samarbeta och komma överens i många viktiga frågor för kommunens och invånarnas bästa. Det är därför min förhoppning att mandatperioden präglas av samarbetsvilja och konstruktiva lösningar. Det behövs i svåra tider. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar