onsdag 25 november 2015

Socialdemokratin handlar om frihet, jämlikhet och solidaritet

Det här skrev jag 2012

"Jag vet att verklig frihet förutsätter jämlikhet. Och att verklig frihet kräver både solidaritet och eget personligt ansvar. I ett Sverige där klyftorna ökar mellan fattiga och rika och där människor diskrimineras på grund av kön, kulturell bakgrund, etnicitet, funktionshinder eller sexuell läggning minskar inte bara friheten för de mest utsatta. Ökade klyftor och utanförskap minskar allas frihet. Därför är en av de viktigaste uppgifterna för socialdemokratisk politik att ge alla, och inte bara några, möjlighet att färdas väl genom livet.
Socialdemokratin är en frihetsrörelse - alla ska kunna förverkliga sitt livs äventyr.
Därför är jag socialdemokrat."

Jag tror på att den demokratiska socialismen är det bästa sättet för oss att forma vårt samhälle. Vi bidrar tillsammans efter förmåga  och får ta del efter behov. Vi äger gemensamt och vår välfärd finansierar vi tillsammans. Jag är socialdemokrat av dessa självklara anledningar. 
Det finns inget alternativ för mig.

Att arbeta politiskt är att jobba med både små och stora frågor. Ibland gör det ont. Ibland fattas beslut på olika nivåer som inte känns bra i magen, i hjärtat eller i huvudet. Jag slutar inte vara socialdemokrat för att alla beslut inte går som jag vill. Socialdemokratin handlar om frihet, jämlikhet och solidaritet. Det måste alltid vara i fokus. 

"Sörj inte - organisera er"
Joe Hill 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar