söndag 17 januari 2016

Lite trött på söndagen?

Söndagkväll. Sitter i soffan med hunden bredvid mig, båda mätta o varma, trots kylan ute. Ska strax lägga mig. Vipers (innebandy) spelade oavgjort idag och är åter på slutspelsplats. Himla bra. Vilken vecka! När jag tänker tillbaka på den känns det som flera månader. 
Det känns som om världen har blivit helt galen. Jag hoppas att den skärper till sig snart. Orkar nästan inte sätta på nyheterna längre. Vem behöver andrum och vilka har kollapsat? Våra sinnen försöker hantera allt från barn som svälter o fryser ihjäl i Syrien till att medlemsavgiftens i Kommunal går till krognotor. Män som kränker kvinnor, våldtar och är allmänt vidriga. Mitt i allt ska vi sortera skärp, förhålla oss till hur djuren har det, koldioxidutsläpp, världshavens nedsmutsning, tillsatser i maten och så vidare. Till råga på allt dog David Bowie och många andra. Inte undra på att man är trött en söndagskväll. (Vill bara påpeka att exemplens ovan är helt oberoende av varandra och ska ej jämföras...) 
Det har varit en intensiv vecka för mig också, personligen. Träffat intressanta människor i mitt arbete och utanför. Ibland är det svårt för mig att veta vad som är jobb eller inte. Bortsett från diverse möten och beredningar på kommunen har jag besökt Araby Park Arena, entrepenörer, Växjö o co med Växjökonferensen med flera. Jag har också varit på föreningen Noaks Ark och kvinnojouren Blendas styrelsemöte, i vilka föreningar jag sitter i valberedningen. En kväll var jag på diakonicentrum o lyssnade på information om volontärer på Vinternatt (natthärbärge för EU-migranter), en annan kväll var jag på Tallgården o lyssnade på Växjöbor som bor på Araby samt besökte Tallgårdens minibibliotek. I fredags var jag och såg filmen "My lite My Lesson" som kvinnojouren och brottsofferjouren visade. Den handleda om en ung tjej och hur hon upplevde våld i familjen. Otroligt stark film som fick i gång många tankar hos mig och andra. 
I lördags hade jag släktträff hemma. Det var fint. 
Den moderatledda majoriteten ska sälja över 2000 lägenheter i Växjö, vilka meddelades i fredags. Min var inte en av dem. Mina grannar, de som jag pratat med, var lättade
I veckan har jag också fått tok- och hotbrev hem i omgångar. Klassiska med tidningsurklipp och så. Vi har bra system, där säkerhetsavdelningen tar hand om dem och hanterar dem enligt  konstens alla regler. Det är bra. Jag är tacksam över att jag har ett jobb som inspirerar och som känns meningsfullt. 
Min a-kassa meddelade att jag kan vara med även om jag är förtroendevald. 
Min lägenhet är full av tulpaner, också några rosor och orkidéer. Det är fint. 
Veckan har varit otroligt kall och värmen på ovanvåningen fingerar inte så bra. 
Nu ska jag hämta tvätten i tvättstugan, smörja in mitt brännsår och sova. Visst är det okej att vara lite trött en söndagskväll?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar