lördag 25 oktober 2014

Mitt oredigerade liv

Det är novembermörkt trots att det bara är oktober. Jag är redan trött på och av mörkret. Samma visa varje år och jag VET att det går över, fram emot mars... Visst, hösten är vacker i sitt vemod och livet ter sig lite lugnare. Tid för reflektion och eftertanke. Ändå, detta mörker som klistrar fast vid mig som ett urtuggat BUGG och vägrar släppa taget. "Förbanna inte mörkret - tänd ett ljus" Jag tänder värmeljus, stearinljus, gröna ljus, vita ljus, doftljus, hemgjorda ljus och fakeljus... men mörkret fortsätter vara lika mörkt, lika slukande, lika efterhängset... Men som sagt, det går över, denna gång också.
Förvånar mig över alla människor som på Facebook har så fantastiska liv medan jag lever novemberrusk. Ni plockar svamp o lagar sedan de mest fantastiska omeletter, ni arrangerar de mest exklusiva stilleben av ljus och ljuslyktor jag någonsin sett, ni lagar underbara middagar till alla Era vänner, ni reser på spännande resor med era partners, ni pyntar o fixar med era hus så jag blir helt tagen, gör utvecklande aktiviteter med era barn och ungdomar... Missförstå mig inte, jag missunnar Er inte detta, möjligtvis avundas jag Er lite. Jag dricker bag-in-box vin halvsovandes i soffan, somnar utan att tvätta bort mascaran, matavfallssoporna möglar under diskbänken, jag har vissna begonior i mina fönster som ingen tar bort, min bil är full av löv och hundhår, min träningsväska står oupppackad i hallen (kom just på min resväska från Indien - oupppackad sen februari), påskriset står ännu kvar, jag äter youghurt o granola till kvällsmat (passar bra med Chardonnay :-)) och har högar överallt som någon borde sortera. Jag avundas och imponeras av hur alla orkar. 
Tänker ändå att det kanske finns någon mer som jag. Fler som är trötta. Som inte orkar. Så för alla Er, har jag bestämt mig för att under en vecka dela med mig av mitt liv genom bilder på twitter under #mittoredigeradeliv Det kanske kan vara en tröst för någon. Någon som jag, som vet att det vänder där någon gång i mars... Som Peter LeMarc sjunger "Det finns inget bättre än när det vänder" - tills dess... Have Fun! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar