tisdag 25 november 2014

Manifestationer, bara för "vänsterfolk"?

Dags att ta tag i bloggen igen - på allvar! Det har varit så mycket att skriva om den senaste tiden, att jag istället blivit paralyserad... Skriver därför inte om allt som hänt. Måste ändå nämna att KDs idiotiska motion om samvetsfrihet i vården, röstades ner i fullmäktige idag. Tack o lov att de andra borgarna tog sitt förnuft till fånga efter mediastorm.

Har gjort en reflektion flera gånger, så även idag.
   Idag var det internationella dagen mot våld mot kvinnor. Den instiftades av FN 1999 för att uppmärksamma det våld som huvudsakligen mön utsätter kvinnor för. Våld mot kvinnor är ett hinder för jämställdhet och orsakar såväl enskilt lidande som skada för samhället. Jag var på Kafé de luxe ikväll, där dagen uppmärksammades med musikinslag och insamlingar till kvinnojouren. Jag är då och då på olika tillställningar som handlar om att uppmärksamma olika grupper i samhället som behöver uppmärksammas av olika skäl. Det kan vara kön, etnicitet, sexualitet och så vidare. Tillställningar som bygger på alla människors lika värde.
   Så nu till min reflektion. Det som är slående när jag besöker de här tillställningarna är att det oftast bara är "vänsterfolk" som är delaktiga. Jag ser sällan eller aldrig aktiva högerpolitiker på manifestationer och uppmärksamhetsdagar. Jag skulle gärna vilja veta vad det beror på. Det kan väl omöjligt bero på att högerkanten inte är intresserade att uppmärksamma orättvisor, våld och kränkningar? Beror det på att vänstern har en större tradition av att manifestera och demonstrera?  Jag är uppriktigt fascinerad av fenomenet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar