måndag 14 mars 2016

Sossepepp

Efter en innehållsrik helg i Örebro med cirka 800 socialdemokrater från 197 olika kommuner, var det ikväll dags för årsmöte med Växjös socialdemokrater. Jag har varit vice ordförande i ett år och fick förnyat förtroende att sitta i vårt VU. Varmt tack för det!  Ett spännande år med ny ombudsman, fantastisk dörrknackningskampanj, bra utåtriktade aktiviteter, styrelserräffar och många bra möten med engagerade sossar. Vi är över 1000 medlemmar här i Växjö. Coolt! Om ett par veckor träffas vi i den nya styrelsen för att planera och skapa bra förutsättningar för kommande år. Det finns mycket energi i vår rörelse som kan användas till mycket. På lördag ses vi tillsammans med övriga kommuner i Kronobergs län för distriktsårskonferens. Bra med mycket "sossepepp". 
Helgen var inspirerande och givande. Vår statsminister pratade om framtidstro för Sverige, om fler kollegor för de som jobbar i välfärden istället för lägre löner, om snabbare etablering genom arbete och utbildning, om ett Sverige där alla som kan ska arbeta, resurser ska fördelas rättvis och vi ska ha en trygg välfärd. Den svenska modellen ska utvecklas! Vi har lägre arbetslöshet än på sju år, tillväxten stiger och budgetunderskottet minskar. 95 av 107 vallöften är påbörjade. Till exempel satsningar på skolan. Detta, tycker jag, låter som en bra väg för Sverige. Ett bra sätt att skapa ett land som håller ihop istället för glider isär. 
Sen blev ju inte Örebrovistelsen mindre trevlig för att jag fick dansa med partikamrater inklusive ministrar :-) Det var värt blåsorna på fötterna. 
Jag har absolut roligaste jobbet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar