söndag 18 november 2012

Vilken galen vecka

Den här veckan har varit känslosam på många sätt. En kollega avslutade abrupt sitt arbete, vilket är tråkigt eftersom han är en duktig politiker. En vän och partikamrat har lämnat oss efter att ha varit sjuk ett tag. Eduardo dog alldeles för tidigt och han lämnar ett tomrum efter sig. Han var en otroligt varm och snäll person. Många tankar går till hans familj, förstås...

I skolan har det varit tester, studieplaneringssamtal och sedvanliga diskussioner om den framtida vuxenutbildningen. Många med mig undrar vad alliansen vill med KOMVUX. Några från gymnasieförvaltningen och vuxnas lärande var i (S)-styrda Eskilstuna där KOMVUX nästan har all vuxenutbildning och det fungerar utmärkt. Ett stort, starkt och samlat KOMVUX underlättar för både elever och lärare vid planering av den enskildes utbildning. Mycket kompetens under samma tak som kan användas där den för tillfället behövs som bäst, större flexibilitet och effektivare utnyttjande av kompetens och lokaler. Jag vet inte om systemet med "beställare - utförare" som vi har verkligen gynnar eleverna?

Cirkusen kring SD har ju dominerat veckans nyhetsflöde och jag vet inte vad jag ska säga mer än allt det som redan är sagt? Citerar Peter Wolodarski i DN "På samma sätt som en fisk ruttnar från huvudet finns främlingsfientligheten i Sverigedemokraternas själva topp" Jag hoppas att väljarna genomskådar SDs "politik" och röstar ut dem i kylan, där de hör hemma, 2014.

I Gaza fortsätter attackerna och bomberna faller... Även raketer från Gaza avfyras mot Israel. Tar det aldrig slut?

I onsdags ställde TV 4 in kulturprogrammet "Bonde söker fru" för att det var fotboll, vilket i sig är galet. Än mer galet var Zlatans 4 mål, och vilka mål sen! 2007 uttalade sig Jimmie Åkesson efter matchen mot Italien  angående  huruvida Zlatan var svensk eller inte "Han spelade i alla fall för Sverige. Sedan om han var legosoldat eller inte, det vet inte jag"
Jo, det har varit en galen vecka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar