tisdag 31 juli 2018

#40 roliga dagar och replik till (M)

40 dagar kvar... fyrtio dagar, kommer gå rasande snabbt, vara intensivt och vansinnigt roligt

Idag publicerade Smp vår replik till moderaterna om flyktingmottagande.
Du kan läsa det här Smålandsposten

eller här nedan

Svar till Tenje, Rosengren och Frank
Socialdemokraterna i Växjö varken kan eller vill bestämma hur många flyktingar Sverige ska ta emot. Vi delar vårt partis uppfattning om att vi måste arbete för ett solidariskt flyktingmottagande inom EU, där alla länder måste dra sitt strå till stacken. Likadant är det inom Sverige. Vi måste ha ett solidariskt mottagande där ingen kommun ska kunna dra sig undan ansvar och ingen kommun ska behöva ta för stort ansvar.
Socialdemokraterna i Växjö tycker att det är högst rimligt att familjer får leva tillsammans. Det vill säga att barn och föräldrar får vara tillsammans. Vi anser också att permanenta uppehållstillstånd är mer humant än tillfälliga samt att dessafrämjar integrationen. Den som vet att hen får stanna i Sverige är förmodligen mer motiverad att lära sig svenska och etablera sig i samhället.
För oss socialdemokrater mäts inte lyckad politik endast av enstaka sakfrågor. Vår ideologi är en demokratisk, humanistisk reflex som sitter i ryggraden. Den handlar om medmänsklighet och solidaritet. Därför kommer vi med all kraft bekämpa rasism och ojämlikhet. Vi ska bygga Sverige och Växjö rättvist så att fler känner tillit istället för rädsla. Vi tar människors oro på allvar och det är tråkigt att företrädare för moderaterna i Växjö använder den oron som slagträ mot sina politiska motståndare.
Gunnar Storbjörk (S)
Malin Lauber (S)
Tomas Thornell (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar