måndag 6 augusti 2018

# 34 jämställdhetsarbete

Idag skriver jag o en partikamrat i Smålandsposten om att jämställdhetsarbetet måste försvaras, inte minst med tanke på att SD vill ta oss 200 år tillbaka i tiden
http://www.smp.se/debatt/s-gar-i-taten-nar-det-galler-jamstalldhetsarbete/

Sverige är ett av världens mest jämställda länder och det är ingen en slump. Det är resultatet av ett aktivt jämställdhetsarbete. Ett arbete som socialdemokratiska kvinnoförbundet, S-kvinnor, ofta gått i täten för. 
Det är med ilska vi nu ser de allt starkare krafter som vill vrida tiden tillbakaKrafter som vill skapa ett samhälle där kvinnor är andra klassens medborgare. 
Sverigedemokraterna, med en riksdagsgrupp på drygt 75 procent män, visar gång på gång att de motarbetar jämställdheten. 
Nyligen meddelade SD att de vill inskränka aborträtten till vecka 12. Det är ett förslag som inte stöds av vetenskapen och av väldigt få kvinnor. SD:s partiledare Jimmie Åkesson sa samtidigt att abort främst förekommer i fallerande familjer och han visar därmed ett fullständigt förakt för alla kvinnor som gjort abort, men också för kvinnors rätt till sin kropp. SD vill också införa en samvetsklausul, så att barnmorskor ska kunna säga nej till att genomföra abort. 
Att införa frivillig sambeskattning är också ett förslag från SD, ett förslag som direkt motarbetar kvinnor. När särbeskattningen infördes på 70-talet var det en av de största frihetsreformerna för kvinnor. Att avskaffa sambeskattningen gjorde att det lönade sig för kvinnor att arbeta och få en egen inkomst, istället för att vara hemmafruar. 
S-kvinnor vill tvärtemot Sverigedemokraterna stärka kvinnors rätt till sin kropp och kvinnors ställning på arbetsmarknaden. Vi vill bland annat förbjuda sexistisk reklam, skärpa sexköpslagen, införa heltid som norm och avskaffa lönegapet mellan kvinnor och män.  
Jämställdheten måste försvaras och stärkas. Därför röstar vi för en Socialdemokratisk regering den 9 september! 
Henrietta Serrate S-kvinnor Kronoberg 
Malin Lauber, S-kvinnors förbundsstyrelseInga kommentarer:

Skicka en kommentar