måndag 17 augusti 2015

#60 Välkomna tillbaka efter semester och sommarlov

Insändare i dagens Smp 

Nu är det dags för Växjös 13000 elever på nästan 50 skolor att återvända efter sommaren. Jag hoppas att ni har vilat upp er i sommar och att ni känner er redo för höstens arbete. Växjö kommun har över 2700 medarbetare i utbildningsförvaltningen som finns till för er.

Det finns många bra skolor i Växjö, men alltfler elever, föräldrar och lärare är oroade över läget. Skolresultaten kunde vara bättre och kunskapen i Sverige har rasat i internationella jämförelser. Klyftorna mellan elever har ökat. Det är hög tid att vända utvecklingen. Skolan är nyckeln till människors frihet och en förutsättning för en gynnsam utveckling av jobb och ekonomi. Den socialdemokratiskt ledda regeringen satsar på skolan. Vi ska höja resultaten i skolan. Vi ska skapa en jämlik skola där ingen lämnas efter och ingen hålls tillbaka. Vi ska investera i skickliga lärare och mindre klasser. Vi ska samarbeta för skolans bästa så att lärare och elever får arbetsro i klassrummet. Vi ska skapa en bättre framtid för nästa generation. Framtiden, den börjar i skolan och framtiden är hoppfull.

Välkomna tillbaka, både de medarbetare som varit igång ett tag, och de elever som börjar nu! Jag ser fram emot hösten och förhoppningsvis får jag träffa många av er. Tillsammans kan vi göra Växjös skolor till bra arbetsplatser för både barn, ungdomar och vuxna. Ingen ska gå till skolan med ”ont i magen”. Ta vara på chanserna som skolan ger - för skolan är verkligen den stora dörröppnaren i livet. Så plugga ordentligt - och jag ska göra allt jag kan för att ni som studerar och arbetar i Växjös skolor ska få de bästa förutsättningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar