tisdag 5 juni 2018

#96 budget klar ✅

Idag var det äntligen dags. Budgeten klar och instämplad o presenterad för pressen. Rubriken blev som förväntat att vi höjer skatten med 38 öre. Att höja skatten är inget självändamål och man ska bara göra det om man absolut måste. 38 öre per intjänad hundralapp innebär ca 95 kr/månad om man tjänar 25000. Vi är medvetna om att det är mycket pengar om man lever på marginalen. Vi höjer skatten för att vi har en hög ambitionsnivå när det gäller välfärden och att vi tror att växjöborna gemensamt vill bidra till den. Vi vill att skolan ska vara ABSOLUT avgiftsfri, det ska vara slut på regelbunden matsäck. Vi vill vill att elevhälsan ska fungera och att varenda unge ska få den hjälp hen behöver och ges de förutsättningar som behövs för att nå sina mål. De skolor som behöver bäst ska få mest.Vi vill ha en fritidsbank så att du kan låna tex skridskor och tennisracket och vi vill höja föreningsbidragen till alla våra duktiga föreningar som tar hand om våra barn o ungdomar. Vi vill införa barnomsorg på natten för dem som arbetar då. Vi vill att de äldre ska få en god omsorg och att personalen ska slippa springa benen av sig, vi vill återinföra enkla hjälpmedel som tex en duschstol eller en griptång. Detta är bara några exempel på vad vi vill använda pengarna till.
Vår budget har en särskilt stor satsning på skolan närmare bestämt 172 miljoner (minus om omvandlingstryck ca 4,4 milj, förtydligar för att det ska gå lättare att jämföra) Vårt förslag till budget bygger på en stabil och långsiktig finansiering för att vi ska kunna bygga ett starkare Växjö tillsammans.
Nästa vecka har vi budgetfullmäktige då ska den ska debatteras. 💪🏼

2 kommentarer:

 1. Många stavfel idag Malin, jag ser allvarligt på detta.
  Skolan och vården behöver upprustas kraftfullt i Växjö kommun. Helt rätt. Vuxenutbildningen måste omarbetas, de som vill läsa för att komma in på högskola / universitet skall ges möjlighet till det med kvalificerade lärarledda lektioner i kommunens regi.
  Tycker för övrigt att högskoleproven borde avskaffas. De som söker till högskola / universitet borde i stället för att komma in genom högskoleprovet läsa in betyg genom komvux.

  Inte många dagar kvar tills du leder kommunen!

  SvaraRadera
 2. Skrev på mobilen så ska in o redigera. Rättstavningen är sådär, helt klart visar detta att vi måste satsa på skolan!

  SvaraRadera