söndag 13 juli 2014

#63 Ökade klyftor drabbar alla

Finns mycket att säga om konflikten i Gaza just nu. Har skrivit om det tidigare, men lämnar ämnet denna dag. Det betyder inte att jag inte är illa berörd eller inte tycker att det som pågår där måste sluta omedelbart. I jämförelse är konflikterna i Sverige inget att bråka om... Jag är medveten om det. 

I Sverige är det val om 63 dagar. Högerns politik raserar den svenska välfärden och den svenska modellen är ett minne blott. Vi  börjar mer och mer likna det stora landet västerut. Jag mår illa! Klyftorna ökar snabbare i Sverige än i något annat land. De rika blir rikare, de fattiga blir fattigare. Det är enkel logik i moderaternas Sverige. Det är en medveten politik från den svenska högern. De ska löna sig att arbeta och den som blir arbetslös eller sjukskriven måste bara anstränga sig lite extra. Ökade klyftor drabbar alla, oavsett vilken sida av klyftan man befinner sig på. 

Klassamhället syns underifrån och då är det ju ödets ironi att det alltid är ovanifrån som det hävdas att det inte finns. #minnsintevemsomsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar