fredag 11 juli 2014

#65 Hämd i oändlighet

Konflikten Israel-Palestina, verkar aldrig få en lösning. WHO varnar för att sjukvården i Gaza är nära en kollaps eftersom konflikten mellan Hamas och Israel eskalerar. Det är brist på bränsle till sjukhusets generatorer och det saknas medicin. 
När FN upprättade staten Israel var det nog ingen som tänkte att det skulle gå så här. Det kanske man borde ha tänkt? Nu diskuterar säkerhetsrådet läget och medan de pratar dödas och skadads både vuxna och barn, män och kvinnor, familjer och ensamstående, glada och arga... FN har ett stort ansvar för konflikten på Gazaremsan och måste därför agera. 
I det här kriget finns inga vinnare, bara förlorare. Som i alla konflikter är det barnen som får betala det högsta priset. Under de senaste fyra dygnen har 19 barn under 16 år dött i Israels luftangrepp mot Gaza och på Gazaremsan, enligt Unicef. Benjanin Netanyahu säger dessutom att "operationen kommer att utvidgas". Barnen får inte bara betala med sina liv utan får även psykiska skador, utebliven skolgång och inte tillgång till den mat och sjukvård de har rätt till. 
Denna gång började beskjutningarna med att tre israeliska tonåringar hittades mördade, skjutna med ljuddämpare. Vi vet fortfarande inte av vem och varför. Israel hävdar att det är Hamas. Hämdattacker leder till nya hämdattacker och så fortsätter det... i det oändliga, känns det som. 

Här skiner solen, många har semester. Livet rullar på. Jag oroar mig inte för en flygattack eller en markinvasion. Jag läser, tränar, äter, umgås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar