måndag 4 augusti 2014

#41 20000 Traineejobb - ett vallöfte

Idag har socialdemokraterna presenterat ett av våra vallöften  - 20000 Traineejobb inom omsorgen! Unga får jobb samtidigt som de får sin utbildning. En bra satsning som både ger ungdomar jobb och får fler välbehövlig händer inom bland annat äldreomsorgen. Andelen hjälpbehövande äldre som är beroende av sina barn har ökat under det senaste decenniet. Fram till 2030 kommer det, enligt kommunal, att behövas 150000 personer inom omsorgen. Skulle kunna drista mig till att kalla detta "dubbelvinsten". Varje jobb kommer att kosta staten 140000, att jämföra med vad jobben inom restaurangbranschen har kostat. http://malinlauber.blogspot.se/2014/07/51-dubbelstoten.html
Jag är stolt över att vi lägger ett sådant här förslag, som jag tycker är mycket bra. Vi kan på detta sett:
~ Höja  kvaliteten  i  välfärden    
~Trygga  den  framtida  kompetensförsörjningen  
~ Minska  ungdomsarbetslösheten
För Växjös del kommer det att innebära 219 traineejobb. 219 ungdomar som får arbete och utbildning och 219 fler personer inom omsorgen. 
Kritiken från högern har såklart kommit. Traineejobb kan inte skapas i offentliga sektorn utan måste komma från företag. Varför då? Redan idag har vi Traineejobb inom kommunen till exempel inom tekniska förvaltningen. Ser inga problem med det.    
Idag har jag jobbat i kommunhuset, haft beredning på tekniska och hann också vara en sväng i valstugan. Nu börjat det på allvar. 
41 dagar kvar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar