fredag 25 maj 2018

#107 Heja SSU!

Idag var jag inte i Växjö. Det var skönt att slippa lyssana på o se Kasselstrand och hans kumpaner i Alternativ för Sverige sprida rasistisk propaganda och smutsa ner Växjös offentlige rum. Demokratin kräver att alla ska få uttrycka sina åsikter, så har vi bestämt att ha det i Sverige. Även om vi helst hade sluppit. En del vill slippa rasister, andra vänsteraktivister och andra bönerop. I en demokrati får vi ibland finna oss i att vi inte alltid är överens.
Däremot är jag ledsen att jag missade SSUs motaktion. Lugnt och fint en bit ifrån rasisterna hade de ett stort lakan med texten rör inte min kompis och där kunde förbipasserande sätta ett avtryck mot rasism, i form av handavtryck. Många var de växjöbor som valde att vara med och visa att det goda alltid vinner över det onda. ”Växjö står upp mot rasisterna - de ska inte få röra våra kompisar” skriver SSU.
Tack för att ni ordnade denna kärleksfulla o fina motaktion.

(Bild från SSU Växjö)
Vi får aldrig låta de mörka krafterna ta över våra gator och torg ostört. Vi ska visa att vi finns. Växjö är vår och våra kompisars stad. 
Vi hade inte bett dem komma. 

En eloge också till Växjös fältare, polisen och andra som bidrog till att allt gick lugnt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar