fredag 11 maj 2018

#121 Jag vägrar någon lägga en blöt, brun filt över Växjö

Igår skrev Smålandsposten om Ebba Bush Thor och Bert Karlssons besök i Växjö. Läs här om du vill Bert Karlsson säger i en video "Växjö är ett skrämmande exempel på att nu får det vara nog." Han syftar då på tillåtande av böneutropet. Kort därefter valarbetar han för kristdemokraterna. Oavsett vad man tycker i sakfrågan så vill jag hävda motsatsen - Växjö är ett lysande exempel på öppenhet och tolerans.
Polisen har idag gjort en anmälan för hets mot folkgrupp då man upptäckte en banderoll med texten "Krossa homolobbyn" samt en hänvisning till Nordiska motståndsrörelsen, som troligen är avsändare. En liknande banderoll hade de utanför RFSLs kongress i Skövde idag. Det är lätt att tro att världen håller på att bli galen, men tro mig - så är det inte. Detta är en liten klick människor som är rädda för det som är främmande för dem. Det är osäkra individer som känner sig hotade av allt som stör deras syn på ordning och på hur saker o ting "borde" vara. Vi andra är många, många fler.

Växjö är som jag skrev, ett lysande exempel, på en kommun där fördomar inte ska få gro.Vi är just nu inne i en period när hela staden är full av alla regnbågens färger. Växjö Pride är i full gång. Stadsbussarna är prydda med regnbågsflaggor, räddningsstationen flaggar med regnbågsflaggan, skolor och många andra myndigheter likaså. Växjöborna går på seminarier för att lära sig mer visar att de står upp för alla människors rätt att uttrycka kärlek. Underhållning och musik går i Prides tecken. Många publicerar härliga bilder på Facebook. I morgon är vi många som kommer gå i paraden för allas rätt att få älska vem hen vill och vara vem hen vill. Vi kommer tillsammans visa att kärleken är större än hatet, att glädjen vinner över ilskan. Kampen för att alla ska få leva sina liv fria måste pågå ständigt. Därför måste vi säga ifrån när personer, i synnerhet politiker, slänger ur sig saker för att vinna populistiska poäng som kränker och generaliserar eller när rasister och nazister uttrycker sig nedlåtande och låter sin propaganda lägga sig som en blöt, brun filt över oss.

Jag kommer alltid att stå upp för och försvara ett öppet och tolerant samhälle. Det är den enda vägen framåt.


2 kommentarer:

 1. "Kampen för att alla ska få leva sina liv fria måste pågå ständigt". Liksom kampen för demokrati och yttrandefrihet.
  Bra text!

  SvaraRadera
 2. Kampen för att alla ska få leva sina liv fira gäller bara när ni pratar om homosexualitet(att gå emot naturen) eller när det gäller att kunna gå naken (gå emot gud)

  Men när en kvinna som bär slöja, ber er att sluta be henne ta av sig slöjan, så säger ni NEJ DU ÄR FÖRTRYCKT SÅ DU MÅSTE TA AV DEN.

  Din jävla hycklare med kamelpuckelfrisyr

  SvaraRadera