onsdag 23 maj 2018

#109 JA tack!


Sex ska vara frivilligt, bygga på ömsesidighet och respekt. Patriarkatet måste brytas, våld och förtryck i alla former måste upphöra.  
Ett JA är ett JA och ett uteblivet NEJ är inte ett JA. Därför har bla S-kvinnor kämpat för en samtyckeslag och idag blev det verklighet. Det har kommit kritik från bla Lagrådet  och en del menar att det inte kommer att bli fler fällande domar eftersom ord står mot ord. Detta är dock inte det viktiga. Det viktigaste här är att samhället tydligt visat och tydliggör att allt annat än ett JA är ett nej Det är en viktig signal att sända. Så tar vi ansvar för den feministiska politiken.
Så systrar kamrater, tack för god kamp 💪🏼👊🏻 Nu kämpar vi vidare. 
109 dagar kvar 

3 kommentarer:

  1. 109 dagar kvar till valdagen. S har usla siffror, nu gäller det att lägga på många kol. Det behöver värvas 0.15 procentenheter varje dag för att nå ett bra resultat. 7 268 000 ca är röstberättigade i valet, i valet 2014 röstade 85% vilket skulle betyda ca 6 236 000 röstande 2018. 0,15% av dessa utgör 9 354 personer som måste värvas till S varje dag över vårt land.
    Moderaterna var på Storgatan i går vid middagen, Centern delade ut påsar vid stationsbaracken. Vad är S? 9 354 om dagen!Sveriges befolkningsmängd ligger på 10,1 milj, Växjös befolkning 91 250, Växjös befolkning utgör 0,9% av landets befolkning. ALLTSÅ om alla i landet gör jobbet behöver S i Växjö värva 84 personer om dagen!
    DET ÄR INTE OMÖJLIGT!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi ska kämpa med att både värva medlemmar och förklara för växjöborna varför S politik gör att vi blir starkare tillsammans. Nu på morgonen har vi till exempel bjudit på kaffe o pratat med pigga morognpendlare vid stationen.

      Radera
  2. Det är bra, jag träffade dina partikamrater på morgonen.

    SvaraRadera