torsdag 3 maj 2018

#129 Aktivt seniorliv

Idag har Växjö Socialdemokrater presenterat vårt seniorpaket. Jag smygpresenterade det på debatten som pensionärsorganisationerna ordnade.
Seniorer idag är ingen homogen grupp. Många äldre idag är aktiva seniorer men många är också ensamma, medan andra är i behov av omsorg. Utmaningen är att få våra seniorer att hålla sig friska o aktiva länge. Fler och olika mötesplatser behövs för att minska ensamheten. Vi är övertygade om att kommunen måste bygga fler trygghetsbostäder och satsa på hälsofrämjande åtgärder.

Detta vill vi:
- Kommunen ska bygga trygghetsbostäder
- Skapa fler mötesplatser
- Folkhälsosatsningar riktade mot seniorer
- Ökat utbud av enkla hjälpmedel
- Rätt till 8-timmars hemtjänst från 75 år
- Rätt till särskilt boende från 85 år
- Seniorer i skolan - ökad möjlighet till generationsmöten

Vi kommer fortsätta presentera olika paket baserade på vårt valprogram. Valrörelsen är igång och det känns spännande. De är spännande att forma politik, att prata med människor, tänka och fundera, lyssna och förstå, att utveckla Växjö, sträva mot jämlikhet. Kolla även i SMP Artikel om seniorpaketet



Hade också förmånen att göra verksamhetsbesök på Erikshjälpen idag, träffa tre företagare på lunchen och under eftermiddagen hade jag tillsammans med partikollegor viktigt samtal med elever på en av våra gymnasieskolor.

Kvällen avslutades med styrelsemöte med Tuki Nepal - en helt annan verklighet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar