tisdag 15 maj 2018

#117 stress o valår?

Idag har vi haft kommunfullmäktige och en ganska stor del av tiden gick åt till debatt kring mitt interpellationasvar huruvida jag tänker riva upp beslutet om att bygga nytt stads/kommunhus eller inte samt prat om vår kampanj. Moderaterna och en företrädare för liberalerna har väldigt svårt att förstå att kampanjen är ett räkneexempel. Vi beskriver hur mycket summan 700 miljoner,  som kommunhuset beräknas kosta, egentligen är och vad man kan göra för så mycket pengar. Eftersom vi använder det magiska ordet ”eller” blir det visst extra svårt för dem att förstå.
Företrädarna för moderaterna anser inte att jag svarat på frågan jag fick. Själv anser jag att jag är tydlig, men så ser ju ofta verkligheten ut, så det är inget konstigt. (Se fråga o svar sist i inlägget) Ytterligare en parameter som är intressant är att man drar igång hela bygget några månader före valet. Varför denna brådska? Varför inte vänta till efter valet? Detta är en väldigt stor investering för kommunen så det hade väl varit rimligt.
Debattklimatet i fullmäktige hårdnar och det tycker jag är tråkigt. Olika härskartekniker används flitigt men det kanske beror på stress och valår. Jag försöker tänka så. Politik ska vara inspirerande, roligt o spännande. Jag är rädd att det håller på att gå i en annan riktning. I Växjö har vi haft ett bra samtalsklimat och min förhoppning är att det ska fortsätta så. Politisk oenighet men allmän hyfs o en smula vänlighet.

1. Kommer det nya kommunhuset att byggas även om Socialdemokraterna vinner valet och du blir kommunstyrelsens ordförande? Eller kommer ni riva upp beslutet?

Socialdemokraterna skulle vilja riva upp beslutet och kommer undersöka om det är möjligt, vilket ser svårt ut i dagsläget. Kommunen har redan lagt ner mycket pengar på bygget av nya kommunhuset och skrivit på avtal som kan blir kostsamma att bryta om det ens är möjligt. Vi är rädda om Växjö kommuns invånares skattepengar.
1 kommentar:

  1. Jag tycker det är en mycket tråkig attityd i debatten och inlägg från de ledande moderaterna i kommunfullmäktige. Vad vinner de på det, folk blir förbannade, ödmjukhet är INTE moderaternas paradgren Är det såhär de vill att deras barn skall uppträda mot andra människor. Hemskt illa. Nils Fransson (L) är fullmäktiges clown så han tar jag inte på allvar, en person som citera som han vill, ja vad skall man säga.

    Nämn aldrig ELLER till en moderat! Nämn aldrig kriget till en Tysk.

    SvaraRadera